Press "Enter" to skip to content

Naš nacionalni interes su nova radna mjesta i zaposlenost, nikako podjele

admin 0

Kandidati Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu družili su se u Solinu i Podstrani s građanima, te održali predizborne skupove. Mnoštvo građana je došlo podržati kandidate Domoljubne koalicije uoči samih parlamentarnih izbora.

Uoči samog skupa u Solinu, u društvu predstavnika udruga branitelja iz Domovinskog rata, kandidati su položili vijenac i pomolili se ispred spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu.

– S ponosom stojim ovdje pred vama i kao što sam u Domovinskom ratu svojim primjerom vodio ljude, tako ću i ovu listu voditi u novu borbu bez oružja, borbu za nova radna mjesta, veće plaće, ostanak mladih i veće mirovine – započeo je general Damir Krstičević.

Nadodao je kako je za Domoljubnu koaliciju nacionalni interes radna mjesta, te kako je gospodarstvo ključ programa ali i sigurnost građana Republike Hrvatske.

– Naš nacionalni interes su nova radna mjesta i zaposlenost, nikako podjele. Ja samo dijelim ljude na one koji znaju i koji ne znaju, a ova Vlada je dokazala kako ne zna i zbog toga mora otići. Gospodarstvo je ključ našeg programa i želimo gospodarski rast kao i sigurnost naših građana zbog čega ćemo uspostaviti sustav domovinske sigurnosti – rekao je Krstičević.

– U roku od šest mjeseci donijet ćemo strategiju nacionalne sigurnosti i reći koji su to nacionalni interesi koje trebamo čuvati, do kojih treba doći, kakva je doktrina obrambene sigurnosti koju ćemo unaprijediti i ojačati oružane snage – istaknuo je Krstičević.

Dodao je kako ništa od navedenog ne može uspjeti bez istinskog domoljublja, što njemu predstavlja borbu za nova radna mjesta, lijepu riječ, solidarnost i mnoge druge vrednote koje su krasile i krase hrvatski narod.

– Ništa nećemo uspjeti učiniti bez istinskog domoljublja, a ono je izvrsnost, znanje, odgoj djece, međusobno poštivanje, solidarnost, lijepa riječ i zajedništvo, a ne podjele. Takvo domoljublje nam treba više no ikad – kazao je Krstičević popraćen velikim pljeskom od strane okupljenih.

– Gospodarstvo i standard nisu na potrebnoj razini i to je najveći razlog odlaska naših mladih ljudi, mahom visoko obrazovanih koji bi trebali biti nositelji razvoj, a koji su gladni uspjeha i dokazivanja. Firme propadaju, druge gube konkurentnost na tržištu, ljudi ostaju bez posla, a to je najgore. Kako je njima danas kad ne mogu platiti račune, othraniti svoju obitelj, školovati svoju djecu – zapitao se Krstičević

Kandidat Luka Podrug je na samom početku rekao kako će se na temeljima solinske bazilike graditi i nova budućnost Hrvatske, te kako je mnogim od sadašnjih ministara, ministarska fotelja prvo radno mjesto.

– Nadam se da ćemo uskoro skinuti Milančeta i njegovu udbašku družinu. Oni su skup političkih diletanata kojima je fotelja prvi posao u životu, ali nisu oni toliko bezazleni koliko ne vole Hrvatsku. Pozivam vas da 8. studenog izađete na izbore i maknete s jedne strane trgovce idealima, a s druge strane povjerenje date kvalitetnim projektima Domoljubne koalicije – rekao je Podrug.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban je kazao kako se u njemu miješaju osjećaji tuge i sreće, tuge jer gleda kako jedan Amerikanac mora Hrvata učiti domoljublju, a s druge strane je sretan jer nitko od još uvijek aktualnih ministara nije došao u Solin.

– U meni se mijenjaju osjećaji tuge i sreće u ovom trenutku. kad su stupili na vlast prije četiri godine, Hrvatski sabor ukida pokroviteljstvo nad stratištem Hrvatskog naroda u Bleiburgu. Tužan sam kad vidim da Hrvate jedan Amerikanac uči domoljublju i govori što moraju raditi i govoriti. Sretan sam naime, što u svom mandatu ni jedan ministar nije došao u Solin, a kako su upropastili državu tako bi vjerojatno i Solin – rekao je Boban i pritom nasmijao sve prisutne.

Isto tako, rekao je da je tužan što mladi iz Hrvatske odlaze, te je poručio Zoranu Milanoviću i njegovim ministrima da dođu na obuku u Solin kad padnu u oporbu, kako bi vidjeli kako HDZ uspješno upravlja lokalnom jedinicom.

– Kad pogledam kako mladi odlaze iz Hrvatske, obuzme me tuga pa se moram pogledom okrenuti prema našem Solinu, najmlađem gradu u RH i jednoj od najpoželjnijih svjetskih odredišta. Milanoviću poručujem, ti i tvoji ministri, za koji dan kad padnete u oporbu dođite na obuku u Solin i vidite kako se razvija lokalna jedinica koju vodi HDZ – zaključio je Boban

Comments are closed.