Press "Enter" to skip to content

Nama ne trebaju eksperimenti Zidova i Mostova, nama treba samo jedan most, a to je onaj Pelješki

admin 0

Ali Relata Photography-308Kandidati Domoljubne koalicije predvođeni umirovljenim generalom Damirom Krstičevićem održali su veliki skup na punom središnjem trgu u Vrgorcu.
Gradonačelnik Rudolf Grljušić je pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što su kandidati s liste Domoljubne koalicije došli u Vrgorac, a posebna čast je, kako ističe Grljušić, primiti u posjetu jednog od velikana Domovinskog rata.
– Drago mi je što nas je ovoliko i što možemo u malom ali ponosnom Vrgorcu možemo pozdraviti generala Krstičevića s kojim ćemo i dobiti u X. izbornoj jedinici izbore. Također, pozdravljamo sve prisutne, ali ne manje vrijedne kandidate koje ćemo zasigurno gledati u Saboru – rekao je Grljušić, pozdravljen od svojih sugrađana.
General Damir Krstičević je emotivno pozdravio mnoštvo na trgu u Vrgorcu i zahvalio se okupljenima rekavši im da su oni njegova snaga. Rekao je da je spreman svoje vrgorčane povesti u borbu znanjem za nova radna mjesta, mirovine i veće plaće.
– Kao rođeni Vrgorčanin, isto kao u Domovinskom ratu kad sam ljude svojim primjerom vodio, spreman sam voditi i vas drage prijateljice i prijatelji, u borbu znanjem za nova radna mjesta, veće mirovine, za budućnost mladih i veće plaće – započeo je Krstičević.
– Danas se u Hrvatskoj teško živi, gospodarstvo i standard nisu na potrebnoj razini, a to najviše pogađa mlade koji sve više odlaze. Odlaze dragi prijatelji i to većina koja je visoko obrazovana, odlaze oni koji bi trebali biti nositelji hrvatskog gospodarstva. Mladi danas trebaju biti kao i mi devedesetih, nova gospodarska i moralna snaga hrvatskog zajedništva– rekao je Krstičević.
– Mi jednostavno nemamo ni vremena ni prostora za čekanje. Najvažniji nacionalni interes Domoljubne koalicije su nova radna mjesta. Imamo projekte kojima ćemo osnažiti gospodarstvo, neće sve doći preko noći i neće biti lako jer se radi o procesu, ali zajedno ćemo uspjeti – istaknuo je Krstičević na zadovoljstvo prisutnih.
Napomenuo je da poštuje svoje političke suparnike, ali da nezavisne liste nisu garancija za sigurnu vlast i jasnu budućnost. Također je istaknuo da su se nezavisne liste dogodile krivicom ljudi iz najveće hrvatske stranke zbog unutarnjih sukoba i vlastitih interesa pojedinaca.
Dodao je kako je za njega vlast služenje i da se mora naći načina kako integrirati branitelje u društvo, da se osjećaju ponosno kao onda kad su ovu državu branili.
– Za mene je vlast služenje svom narodu i tko ne zna služiti, nikad neće dobro ni vladati. Kažem vam, ako HDZ želi doći na vlast samo zbog vlasti, dabogda nikad više na vlast ne došao. Isto tako, moramo se obvezati i odati poštovanje onima koji su ovu državu branili, moramo također naći načina kako integrirati branitelje u društvo i pomoći im u radu, da se osjećaju vrijedno, dostojanstveno i ponosno kao nekad – kazao je general Krstičević.
– Od 29. rujna do danas je bez posla ostalo 12 tisuća ljudi, firme odlaze u stečaj, druge gube konkurentnost i kažu nakon svega da Hrvatska raste. Raste ali u novom javnom dugu, odlasku mladih i novih nezaposlenih. Nama je prioritet društvo jednakih mogućnosti, a to ćemo vam i omogućiti svojim projektima – rekao je Krstičević.
Još je 6 do 7 dana do izbora, s vjerom u dragog Boga osjećam da smo spremni dati veliki obol pobjedi Domoljubne koalicije za jaku i ponosnu Hrvatsku. Uvjeren sam da će budući premijer Karamarko nakon pobjede reći kao pokojni Gojko Šušak da hrvatska vojska ima 7 brigada, da su sve dobro opremljene i obučene ali je samo jedna udarna, 4. gardijska brigada. Isto tako, vjerujem da će nakon naše pobjede budući premijer Karamarko reći da su sve izborne jedinice dobro odradile kampanju, ali da je samo jedna udarna bila, X. izborna jedinica – zaključio je Krstičević uz veliki pljesak mnogih građana Vrgorca.
Župan Zlatko Ževrnja je kritizirao odnos vlasti prema hrvatskim braniteljima i građanima rugajući im se ne poštivanjem modernije hrvatske povijesti, sve kako bi se dodvorili netkome sa strane.
– Tko god je upropastio ijedno radno mjesto, učinio je veleizdaju, a veleizdajom se može nazvati i odnos vlasti prema Domovinskom ratu, braniteljima u Savskoj, crkvi sv. Marka, a znam da je danas u udžbenicima Domovinski rat zastupljen tek 5% i u samo dva naslova se spominje tko je agresor na Republiku Hrvatsku u tom ratu. Sufinanciraju filmove u kojima se blati časna hrvatska vojska, prepisujući im gnjusne zločine nad bolesnicima koje je dokazano učinila srpska vojska, a sve kako bi izjednačili krivnju i kako bi se dodvorili nekome sa strane – rekao je Ževrnja.

– Pa rugali su se Pelješkom mostu, a danas lažu da će ga financirati iz sredstava EU, a ni prijavnicu nisu priložili Europskoj komisiji za taj most. Ovo sve se mora znati baš sad uoči izbora i glasujte za one koji vole Hrvatsku državu, a to je novi HDZ i Domovinska koalicija – zaključio je Ževrnja popraćen uz pljesak okupljenih.
Gradonačelnik Solina Blaženko Boban je ispričao je anegdotu, vezujući je za građane i trenutnu vladajuću garnituru, te je istaknuo kako u Solinu vladajući nisu ništa pokvarili jer u Solinu nisu ni bili.
– U braku ide dok je ljubavi, a kad se dogodi nasilnik onda brak i puca. Tako se hrvatskom narodu dogodio nasilnik i 8. studenog će brak s vladajućima puknuti. Kolegama iz Metkovića i Omiša poručujem da se uhvate motike i naprave po jednu brazdu svojim sugrađanima, pa tek onda pokušavaju nešto promijeniti na nacionalnoj razini. Nama ne trebaju eksperimenti Zidova i Mostova, nama treba samo jedan most, a to je onaj Pelješki – rekao je Boban i izazvao oduševljenje okupljenih

Comments are closed.