Press "Enter" to skip to content

Domoljubna koalicija je rješenje za otočke probleme

admin 0

hvarKandidati Domoljubne koalicije X. izborne jedinice krenuli su odlučno i s jasnim ciljem na otok Hvar svoju kandidaturu predstaviti mještanima Starog Grada, Jelse i Hvara. Otok su obišli u društvu domaćina Vinka Maroevića, gradonačelnika Staroga Grada, Jakše Marića predsjednika HDZ-a Jelsa i Jurice Miličića, predsjednika HDZ-a Hvar. U navedenim su se gradovima pored održanih skupova družili s građanima najsunčanijeg otoka, ali i primali riječi potpore simpatizera i prolaznika.

 U zgradi knjižnice u Starom Gradu, održan je prvi od tri skupa gdje su kandidate Zlatka Ževrnju, Mirjanu Čagalj, Lovru Kušćevića, Blaženka Bobana, Petra Škorića i Milivoja Špiku pozdravili domaćini.

Gradonačelnik Staroga Grada, Vinko Maroević izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što je župan Zlatko Ževrnja pomagao Stari Grad, te je pozdravio sve prisutne koji su došli podržati pobjedničku Domoljubnu koaliciju.

Kako je rekao, Domoljubna koalicija ima ljude koji neće okrenuti leđa otocima i koji će olakšati građanima otoka lakši život, jer Domoljubna koalicija ima ljude s iskustvom i rezultatima koji su već sudjelovali ili će sudjelovati u razvoju hrvatskih otoka.

„Već sam 11 godina gradonačelnik Solina i niti jednom u proteklom mandatu, Vlada RH nije posjetila naš grad. Možda je tako i bolje jer, kako im ide i sve što dotaknu upropaste, tako bi se vjerojatno i u Solinu nešto loše dogodilo.“ – rekao je Blaženko Boban, gradonačelnik Solina i kandidat Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu, izazvavši smijeh u punoj knjižnici.

Dodao je kako biti domoljub ne znači mahati zastavom i vikati po skupovima ime svoje države samo zato što je to naredio nečiji PR i prijetio odlaskom ako se to ne usvoji, već da biti domoljub znači voljeti istinski svoju domovinu, svoju vjeru i svoj narod ne radeći razliku među njemu.

Skupu se potom obratio i župan Zlatko Ževrnja koji je rekao kako je ponosan što je županija bila u mogućnosti i sposobnosti sudjelovati u projektima koji su od velike važnosti za sam grad Stari Grad između čega i sufinanciranja obljetnice 2400 godina Starog Grada.

„Izuzetno sam ponosan što sam kao župan direktno ili indirektno pomogao u razvoju Starog Grada, jednog od bisera na našoj prelijepoj obali. Za razliku od nekih koji mogu mnogo više, mi smo sudjelovali u uređenju 550 metara obalnog pojasa luke u Starom Gradu u kojem je investicija bila 15 milijuna kuna, a završetak bi trebao biti do početka ljeta 2016. godine. Ulažemo u novih 60 nautičkih vezova i uređenje komunalnog dijela luke za više od 100 komunalnih vezova. Sufinanciramo Dom umirovljenika s cca 1 milijun kuna godišnje, sufinanciramo izgradnju kanalizacijskog sustava i uređenje središnjeg gradskog trga.“ – istaknuo je Ževrnja i dodao kako je ponosan što će županija sufinancirati obljetnicu Staroga Grada koji će na taj povijesni trenutak za Stari Grad i Hrvatsku, barem na jedan dan postati glavni grad Hrvatske

Ževrnja je nadodao kako je razočaran ponašanjem premijera Zorana Milanovića koji se voli pojavljivati i fotografirati na raznim mjestima, a kad treba u ta mjesta uložiti, umjesto da ulaže, on i njegova Vlada ignoriraju potrebe malih ljudi.

 

Kandidat Petar Škorić je istaknuo da trenutna vlast ne radi mnogo u očuvanju i olakšavanju života na otocima.

„Imamo vlast koja iz dana u dan iznosi samo lažna obećanja i od plana 21 nije ostalo ništa. Obećavali su povećavanje proračuna, a doživjeli smo povećavanje nameta, ukidanje poštanskih ureda, turističkih zajednica, luka i mnogih čimbenika koji su važni za otoke i njihove građane. Otočki život nije zamisliv bez svega navedenog i uporno onemogućuju razvoj i opstanak života na našim otocima. Umjesto da olakšavaju život na otoku, oni rade suprotno. Pozivam vas da potporu date onima koji imaju sjajne rezultate iza sebe i koji su uradili konkretne rezultate, a koji ne daju lažna obećanja.“- rekao je Škorić.

Poruke sa otoka Hvara uputio je i načelnik općine Nerežišće na Braču, Lovro Kuščević istaknuvši kako otočani razumiju probleme i da će se otočki glas čuti u Hrvatskom saboru, u suprotnom, otočki glas će izumrijeti.

„Da bih došao na Hvar morao sam s Brača ići dan ranije, prenoćiti i uputiti se za Hvar, mada je moja relacija bila Brač – Stari Grad. Sjećamo se tko je vinjete uveo prije osam godina, tko je uveo noćnu trajektnu liniju i znamo tko je sve to omogućio i olakšavao život na otoku. To je bila Hrvatska demokratka zajednica i upravo HDZ će opet provoditi politiku pogodnu za otoke.“ – rekao je Kuščević.

Naveo je i probleme koji muče otočke poduzetnike i koji koče daljnji razvoj samih otoka. Isto tako istaknuo je da Domoljubna koalicija ima rješenja za navedene probleme, te ljude koji su sposobni riješiti svaku prepreku.

Comments are closed.