Press "Enter" to skip to content

Domoljubna koalicija IX.izborne jedinice: Samo nas zajedništvo može dovesti do pobjede

admin 0
FullSizeRenderDanas su se kandidati Domoljubne koalicije predstavili u alkarskom gradu Sinju. Brojnom skupu srdačnu je dobrodošlicu poželio Hrvoje Markulin, predsjednik sinjskog HDZ-a. Uz kandidate iz IX. izborne jedinice, Antu Sanadera, predsjednika županijskog odbora HDZ-a i Ivana Šipića, gradonačelnika Trilja, Sinjanima je snažnu poruku poslao i splitskodalmatinski župan, Zlatko Ževrnja, koji je istaknuo projekte koje podupire županija s naglaskom na muzej Alke i najavio izgradnju osnovne škole i gradske dvorane za koje je, drži, nužna podrška državne vlasti.

U vjeri u pobjedu na parlamentarnim izborima, dotaknuo se i splitskog Hajduka, koji je simbol Dalmacije i vrijednost kojoj je potrebno vratiti dostojanstvo koje zaslužuje.
Ivan Šipić, posebno emotivan na “domaćem terenu”, najavio je 8. studenog bitku svih bitaka, bitku za projekte Cetinske krajine, za koje je uvjeren da će Domoljubna koalicija imati sluha i za koje će se osobno zalagati jer ga, kaže, žalosti iseljavanje mladih i sve manji broj rođene djece.
 – Iako su brojni ministri u ovoj vladi iz Dalmacije, naši se projekti ne realiziraju. Pitate se zašto? Zato što se Dalmacija plavi, samo zato. Realizacija kapitalnih projekata u našem kraju presudna je za ostanak mladih obitelji, kao i oživljavanje sinjskog polja kroz poljoprivredu.- podvukao je Šipić.
Sanader je zahvalio članovima i simpatizerima na kontinuiranim pobjedama na izborima u protekle tri i pol godine, a osobito na posljednjoj kada je Dalmacija sa 60 tisuća glasova viška izabrala predsjednicu. Zadatak je, po njegovom, lagan za sve one koji su željeli i koji vole Hrvatsku, izabrati Domoljubnu koaliciju koja za razliku od trenutne vlade ima program i odabrala je stručne ljude da povedu zemlju u gospodarski boljitak.
 – Uzalud nam sva infrastruktura ukoliko ne bude djece. Zato je predsjednik Karamarko istakao 1000 eura za svako novorođeno dijete. Natalitet je najvažniji. Ne rasipajte glasove na male stranke, nezavisne liste, samo nas zajedništvo može dovesti do pobjede. – naglasio je Ante Sanader te pozvao sve sinjane na centralni skup 3.studenog na splitskim Gripama.

 

 

 

Comments are closed.