Press "Enter" to skip to content

Brojni poznati Splićani izražavaju podršku generalu Krstičeviću i listi Domoljubne koalicije

admin 0

dalmatinoKandidati Domoljubne koalicije X.izborne jedinice jutro su proveli na štandu u Marmontovoj ulici u ugodnom druženju i razgovoru sa brojnim građanima među kojima se našlo i pokoje poznati lice.

Mnoge poznate osobe iz svijeta sporta, kulture i umjetnosti, provjete i drugih dijelova splitskog života dali su potporu kandidatu za X. izbornu jedinicu Damiru Krstičeviću, koji je ujedno srdačno uzvraćao pozdrave i zahvaljivao se na riječima podrške listi Domoljubne koalicije.

Među poznatim uzvanicima tako smo mogli vidjeti i bivšeg splitskog gradonačelnika Ivicu Škarića, članove grupe Dalmatino, Ivicu Šurjaka, Vilsona Džonija, umjetnicu  Anamariju Botteri Peruzović, Milivoja Bebića, trenera KK Splita Ivicu Burića, prof. Jozu Čizmića i mnoge druge.

Šetnjom kroz Marmontovu, general Krstičević je svratio na ribarnicu i kupio nekoliko kilograma ribe, koju će spremiti za večeru, poslije čega je nastavio prema rivi i putem primao čestitke i riječi potpore oduševljenih prolaznika.

 

Jutarnje aktivnosti kandidata na čelu sa generalom Krstičevićem nastavile su se u prostorijama „Udruge osoba s invaliditetom Split“ gdje su razgovarali o problemima s kojima se osobe s invaliditetom susreću svakodnevno u životu.

General Krstičević je istaknuo kako je došao iskreno poslušati njihove riječi koje će mu pomoći kad se bude pitalo za prava osoba s invaliditetom i rekao je da će sigurno vršiti pritisak kako bi se OSIS što kvalitetnije integriralo u društvo.

– Ovo društvo neće biti jako ako ne pomažemo one slabije. Želimo pomoći i pomoći ćemo u što kvalitetnijoj integraciji osoba s invaliditetom u naše društvo. Moramo zajedno sa svim svojim mogućnostima se uključiti, zajedno s OSIS i graditi bolju Hrvatsku u kojoj će svi imati jednake prilike. Program HDZ-a je socijalno osjetljiv program i smatram da nema trenutno boljeg – rekao je Krstičević.

Predsjednica udruge UOSIS Senka Mrkonjić je istaknula da će ona stranka koja bude imala programe za osobe s invaliditetom, imati njihov glas, a ne da se o OSIS-u priča samo u izborno vrijeme.

– Spremni smo dati svoj glas onoj stranci koja bude imala kvalitetan program za osobe s invaliditetom i da nas stranke zastupaju podjednako kao i druge građane, a ne da se o nama priča samo uoči izbora – rekla je Mrkonjić.

Istakla je brojna priznanja udruge koja se brine o svojim korisnicima, te istaknula potrebe koje OSIS osjećaju kao i ostali građani u Splitu, a do kojih jako teško dolaze.

– Kao udruga smo 2006. primili priznanja od grada i županije za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom. Borimo se i dalje i teško je rušiti barijere u glavama ljudi, puno teže nego one betonske. Cilj nam je jednak tretman bez diskriminacije – dodala je Mrkonjić.

Za kraj je rekla da su osobe s invaliditetom sposobne u svojim mogućnostima biti uspješne osobe u životu, ali trebaju potporu šire zajednice u poštivanju i pristupačnosti u obliku parkirnih mjesta te ostalih pomagala.

Comments are closed.